Zaproszenie dla Kół Gospodyń Wiejskich z Gminy Rzgów
Szanowni Państwo,
10-11.05.2018R. dla KGW z województwa dolnośląskiego (10 osób)
12-13.06.2018 R. dla KGW z województwa kujawsko-pomorskiego i podlaskiego (12 osób)
14-15.06. 2018 R. dla KGW z województwa zachodniopomorskiego i pomorskiego (12 osób)
26-27.06.2018 R. dla KGW z województwa lubelskiego i podkarpackiego (12 osób)
28-29.06.2018 R. dla KGW z województwa śląskiego i łódzkiego (12 osób)
Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy i kompetencji z zakresu unijnych i krajowych systemów jakości żywności. Uczestnicy szkolenia poszerzą wiedzę nt. dziedzictwa kulinarnego swojego regionu, dowiedzą się, jak wyszukiwać, identyfikować i promować lokalne i regionalne produkty, jak funkcjonują krótkie łańcuchy żywności oraz wymienią się swoimi doświadczeniami w zakresie przygotowywania lokalnych produktów. Poznają również możliwości legalnej sprzedaży lokalnej żywności w ramach sprzedaży i dostaw bezpośrednich, Rolniczego Handlu Detalicznego (RHD) i działalności Marginalnej Lokalnej i
Ograniczonej (MOL). Poruszona zostanie również tematyka żywienia funkcjonalnego i wykorzystania w nim lokalnych zasobów kulinarnych. Warsztaty kulinarne poprowadzą znani szefowie kuchni.
Do udziału w operacji należy zgłosić się, wypełniając formularz
zgłoszeniowy, który jest dostępny na stronie:
http://www.efrwp.pl/news/show/416/zaproszenie-do-udzialu-w-operacji-lokalnie-regionalnie-i-tradycyjnie-wiem-co-zjem
w terminie do DNIA 24 KWIETNIA 2018 ROKU.
Formularz może zostać przesłany w formie skanu na adres mailowy:
ekozdron@efrwp.com.pl lub faxem na nr 22 620 90 93 lub pocztą
tradycyjną na adres:
Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
ul. Miedziana 3A
00-814 Warszawa
z dopiskiem: warsztaty kulinarne.
Zapraszamy Koła Gospodyń Wiejskich z województw dolnośląskiego, kujawsko-pomorskiego, podlaskiego, zachodniopomorskiego, pomorskiego, lubelskiego, podkarpackiego, śląskiego, łódzkiego do udziału w operacji „LOKALNIE, REGIONALNIE I TRADYCYJNIE - WIEM CO ZJEM", realizowanej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich przez Fundację Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej w partnerstwie z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Tradycyjnego.
Dla uczestników operacji przewidziane jest DWUDNIOWE, BEZPŁATNE SZKOLENIE WRAZ Z WARSZTATEM KULINARNYM w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Międzyzdrojach w następujących terminach:
Dla uczestników operacji przewidziane jest DWUDNIOWE, BEZPŁATNE SZKOLENIE WRAZ Z WARSZTATEM KULINARNYM w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Międzyzdrojach w następujących terminach:
10-11.05.2018R. dla KGW z województwa dolnośląskiego (10 osób)
12-13.06.2018 R. dla KGW z województwa kujawsko-pomorskiego i podlaskiego (12 osób)
14-15.06. 2018 R. dla KGW z województwa zachodniopomorskiego i pomorskiego (12 osób)
26-27.06.2018 R. dla KGW z województwa lubelskiego i podkarpackiego (12 osób)
28-29.06.2018 R. dla KGW z województwa śląskiego i łódzkiego (12 osób)
Celem warsztatów jest poszerzenie wiedzy i kompetencji z zakresu unijnych i krajowych systemów jakości żywności. Uczestnicy szkolenia poszerzą wiedzę nt. dziedzictwa kulinarnego swojego regionu, dowiedzą się, jak wyszukiwać, identyfikować i promować lokalne i regionalne produkty, jak funkcjonują krótkie łańcuchy żywności oraz wymienią się swoimi doświadczeniami w zakresie przygotowywania lokalnych produktów. Poznają również możliwości legalnej sprzedaży lokalnej żywności w ramach sprzedaży i dostaw bezpośrednich, Rolniczego Handlu Detalicznego (RHD) i działalności Marginalnej Lokalnej i
Ograniczonej (MOL). Poruszona zostanie również tematyka żywienia funkcjonalnego i wykorzystania w nim lokalnych zasobów kulinarnych. Warsztaty kulinarne poprowadzą znani szefowie kuchni.
Do udziału w operacji należy zgłosić się, wypełniając formularz
zgłoszeniowy, który jest dostępny na stronie:
http://www.efrwp.pl/news/show/416/zaproszenie-do-udzialu-w-operacji-lokalnie-regionalnie-i-tradycyjnie-wiem-co-zjem
w terminie do DNIA 24 KWIETNIA 2018 ROKU.
Formularz może zostać przesłany w formie skanu na adres mailowy:
ekozdron@efrwp.com.pl lub faxem na nr 22 620 90 93 lub pocztą
tradycyjną na adres:
Fundacja Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej
ul. Miedziana 3A
00-814 Warszawa
z dopiskiem: warsztaty kulinarne.